Toppresultaten uteblev i Arctic Cat Cup

John Stenberg. Foto: Morgan Grip
John Stenberg, Lofsdalens SK, hade något bra på gång i Pro Open efter seger i semifinalen. Tyvärr blev det en krasch in i en iskant i finalen och Stenberg slutade på en trettondeplats. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: Morgan Grip

Dela det här!När anrika Arctic Cat Cup körs på Gräfsåsen utanför Östersund i januari, då vet man att skotercrossens säsong är igång på allvar.

I årets upplaga, som är den 46:e i ordningen, nådde dock ingen åkare från Svegsbygden något toppresultat. John Stenberg, Lofsdalens SK, hade något bra på gång i Pro Open efter seger i semifinalen. Tyvärr blev det en krasch in i en iskant i finalen och Stenberg slutade på en trettondeplats.

Istället blev det Elias Ishoel från Norge som tog hem segern och blev därmed historisk eftersom han är förste norrman som får sitt namn på den åtråvärda bucklan som alltså fortsätter sin resa i utlandet då den två år på raken varit i Finland.

Efter bra körning i standardklassen under lördagen nådde Per-Mikael Wagenius, bosatt i Sveg men tävlande för Team Walles en plats i söndagens semifinal men där tog det stopp för Wagenius.

SE MER AV HÄRJEDALEN på Hela Härjedalens Youtubekanal!

 Dela det här!