Totalt eldningsförbud i hela länet

Länsstyrelsen Jämtlands län skärper eldningsförbudet. Foto: Morgan Grip
Det utökade eldningsförbudet är totalt och omfattar all eldning utomhus, inklusive grillning på egen tomt. Foto: Morgan Grip

Dela det här!Från och med i dag lördag 28 juli klockan 12.00, och tills annat meddelas, gäller ett totalt eldningsförbud i hela Jämtlands län. Det utökade eldningsförbudet är totalt och omfattar all eldning utomhus, inklusive grillning på egen tomt.

– Väderprognoserna visar ett fortsatt ansträngt läge med torrt och varmt väder, vilket gör att risken för bränder är fortsatt hög. Därför faller det sig naturligt att vi nu följer de nationella riktlinjerna och genomför ett totalt eldningsförbud i hela länet, efter samråd med Räddningstjänsten, säger Jöran Hägglund, landshövding i Jämtlands län.

– Vi står bakom länsstyrelsens beslut, och delar deras bedömning, efter vårt samråd. Bara en liten gnista kan ge upphov till en stor brand, och vi vill inte att någon av misstag ska orsaka något sådant. Det kan få svåra följder, både för personen och samhället, säger Lars Nyman, räddningschef, Jämtlands Räddningstjänstförbund.

Man vill med denna skärpning ytterligare höja säkerhetsmedvetandet hos allmänheten, och understryka brandrisken i länet och uppmanar allmänheten att ta ett stort eget ansvar. Läs mer på Länsstyrelsens sajt.

SE MER AV HÄRJEDALEN på Hela Härjedalens Youtubekanal!

 Dela det här!