Skip to content

Tre omkomna efter bussolycka på E45

Tre omkomna efter bussolycka på E45. Foto: Morgan Grip
Foto: Morgan Grip

Dela det här!

Tre personer miste livet i den tragiska bussolycka som inträffade vid Siksjön under söndagsmorgonen. 59 personer fanns ombord på bussen, varav 52 av dem var ungdomar. Ett tiotal fördes till sjukhus och många fick även vård på platsen eftersom ambulanserna inte räckte till. Några av de bortförda personerna ska ha allvarliga skador.

Det var en grupp skolungdomar från Skene i Västra Götaland som fanns på på den olycksdrabbade bussen. Ungdomarna var på väg till Härjedalen för att åka skidor.

När räddningstjänsten kom till olycksplatsen var det kaotiskt, men räddningsarbetet har trots de svåra omständigheterna gått bra och stora resurser har funnits på platsen under morgonen och förmiddagen.

– När vi kom fram såg det ut som en krigsskådeplats med sårade människor i diken och överallt, säger Peter Nystedt från räddningstjänsten i Ljusdal, pressansvarig på plats.

Anledningen till olyckan är inte känd. Bärgningsarbetet av bussen är påbörjad och vägen kommer att kunna öppnas igen inom kort. Bussen kommer att genomgå en teknisk undersökning.

Församlingshemmet i Sveg öppnades under morgonen för omhändertagande och krisstöd för de drabbade. På flygplatsen kommer räddningspersonalen att träffas för stödjande samtal efter det inträffade.

Dela det här!

Scroll To Top