Tre sköna poäng för Sveg

Foto av författare

Morgan Grip

Svegs segermålsskytt Daniel Wiklund. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: Morgan Grip
Sveg vinner rättvist lördagens hemmamöte mot Bräcke SK med 3-2 efter att ha hämtat upp ett 0-2 underläge.

– Vi börjar matchen helt okej och tar tag i taktpinnen. Vi har dock alldeles för dålig kvalitet ju närmare mål vi kommer. Inläggen och de sista passen håller inte riktigt den kvalitet som vi vill. Det gör att vi inte kommer till de riktigt heta målchanserna, säger Svegs tränare Fredrik Jonasson.

– Bräcke kontrar och lyckas peta in två mål där jag tycker att vi är lite för passiva. Vi visar dock prov på en härlig moral och sammanhållning då vi hela tiden jobbar på och anfaller. En viktig detalj är att vi får reduceringsmålet 1-2 ganska snabbt efter deras 0-2 mål. En fin genomskärare av Daniel Wiklund som pigge Tobias Andersson säkert rullar in i mål, säger Jonasson.

I andra halvleken är det Sveg för hela slanten. Dock har hemmalaget problem med att få till de riktigt heta chanser eftersom inläggen och sista passen inte håller tillräckligt bra kvalitet.

– Vi slutar dock aldrig att kämpa utan trycker konstant på och Farah Ahmed styr påpassligt in kvitteringsmålet efter en fin frispark av Simon Bokvist, säger Jonasson.

Sveg fortsätter att jaga ett segermål och när Daniel Wiklund i 85:e minuten säkert rullar in 3-2 målet är glädjen total på Svegs IP.

– Segern är helt rättvis även om den idag satt hårt inne. Hela laget förtjänar stort beröm för sin insats men jag vill ändå ge extra plus till Tobias Andersson, säger Jonasson.