Tryckfall tvingade flyg nödlanda – Svegsbor med på planet berättar

Planet från det danska flygbolaget Jet-time hade drygt 130 passagerare ombord. Foto: Pressbild Jettime / Erik Refner
Planet från det danska flygbolaget Jet-time hade drygt 130 passagerare ombord. Foto: Pressbild Jet-time / Erik Refner

Dela det här!

Emma Jakobsson och Lena Bergström från Sveg var två av passagerarna som satt på flyget från Östersund mot Gran Canaria på onsdagen, när syrgasmaskerna föll ner och planet tvingades landa i Köpenhamn på grund av att trycket i kabinen sjönk.

Planet från det danska flygbolaget Jet-time hade drygt 130 passagerare ombord.

Annonser
Webbyrå Mediamakarna Grip. Vi skapar webbplatser som älskas av såväl besökare som sök- motorer. Webbhotell med drift, förvaltning och support i framkant.

– Jag och mamma var med på planet men det var inte så farligt. Det var något tryckfel i kabinen så när vi kom upp för högt ramlade maskerna fram på grund av tryckfall, berättar Emma Jakobsson.

– Vi fick ha på oss maskerna i ungefär 12 minuter tills vi flög på lägre höjd och fick sedan flyga lågt till Köpenhamn och byta till ett nytt plan. Två passagerare valde att avbryta resan i Köpenhamn. Men som sagt så tyckte vi inte att det var någon större fara, säger Emma Jakobsson.

– Personalen skötte det snyggt och nu har vi ju fått prova hur maskerna funkar. Det blev ganska mycket skratt i planet när de drog säkerhetsgenomgången för andra gången, när vi lyfte från Köpenhamn och instruerade hur masken skulle användas, berättar Emma Jakobsson.

Dela det här!

Annonser