Tunnbrödsbakning – En fin tradition

Foto av författare

Jessica Grip

20131010-myltan-0055.jpg
Vincent Grip får lite hjälp av Camilla Persson att bära sin tunnbrödkaka till ugnen. Foto: Morgan Grip
Föräldrakooperativet Myltan i Sveg har gjort en egen tradition, där man en gång om år gör en utflykt till den fina bagarstugan som finns på Gammelgården för att baka tunnbröd.

Pernilla Lindström och Camilla Persson höll i storbaket och med säker och van hand lärde de barnen konsten att baka tunnbröd.
Alla barn som ville fick prova på att baka sin egen tunnbrödkaka och när man inte bakade lockade den härliga höstdagen in till många spännande upptåg i den fina miljö som Gammelgården bjuder på.

Bild 2

20131010-myltan-0040.jpg

Bild 3

20131010-myltan-0019.jpg

Bild 4

20131010-myltan-0026.jpg

Bildtext 2
Det är många viktiga moment i tunnbrödbakning. Här naggar Malva Nisén sin kaka så att den sedan ska bli så där bubblig när den gräddas. Foto: Morgan Grip
Bildtext 3
Härlig lek i de prasslande höstlöven. Foto: Morgan Grip
Bildtext 4
Linda Wallin ser till att det regnar löv till barnens stora förtjusning. Foto: Morgan Grip

Prenumerera på min YouTubekanal

Morgan Grip – I kameralinsen med Härjedalen som utgångspunkt. Det är självklart helt gratis!