Tvåhundra besökte musikfesten i Äggen

Äggens Musikfest. Foto: Morgan Grip
Foto av författare

Morgan Grip

Väderprognosen inför helgen oroade hela byn då den utlovade regn inför lördagens musikfest i Äggen.

Efter ett möte med byföreningen under torsdagen beslutades det att det trots väderprognosen inte var ett alternativ att ställa in festen. Man lånade istället in partytält som skydd mot regn för säkerhetsskull. 

Till både arrangörens och besökarnas glädje höll sig regnet dock undan, solen tittade till och med fram för ett kort ögonblick. Det blev en trivsam lördag med musikunderhållning, lotteri med fina priser, kolbullar, kaffe och ett välfyllt fikabord för besökarna att frossa i.

Bland de yngre besökarna lockade bland annat en tur med traktorvagn genom byn. Den visade sig vara väldigt populär då vagnen fylldes snabbt inför varje tur.

– Vi är så klart jättenöjda med dagen och evenemanget var en direkt nödvändig insats för att få ekonomin i föreningen på fötter igen efter två tunga pandemiår med enbart utgifter och en kostsam vattenskada i bystugan, säger byföreningens ordförande Thomas Pedersen.

– Nu har vi efter dagen lyckats vända skutan. Vi hade ungefär tvåhundra besökare på evenemanget i dag, jättekul att så många kom. Från byföreningen vill vi rikta ett stort tack till alla besökare, musikerna och alla som har sponsrat evenemanget på olika sätt, säger Pedersen.

Nu ska vi fundera vidare på om Äggens Musikfest kan bli ett återkommande evenemang, säger Pedersen avslutningsvis.

En hel del folk trotsade de mörka molnen och den låga temperaturen. Foto: Morgan Grip
Att åka traktorvagn var populärt och vagnen fylldes snabbt inför varje tur. Foto: Morgan Grip
Peter ”Tassirall” Hurtig sålde hantverk och hade hela familjen till hjälp i försäljningsbåset. Foto: Morgan Grip
Malte Jönsson var en av de som bemannade stekpannorna och såg till att det fanns kolbullar till försäljning. Foto: Morgan Grip

Prenumerera på min YouTubekanal

Morgan Grip – I kameralinsen med Härjedalen som utgångspunkt. Det är självklart helt gratis!