Tyst minut inledde matchen

Foto av författare

Morgan Grip

Fredagens match fick en känslosam inledning. Före nedsläpp hölls ett tal och Sveg Arena tystnade under en minut för att hedra minnet av Maria Axelsson, hockeymamma i Svegs IK:s U11/12-lag, som avled hastigt onsdagen den 6 januari endast 34 år ung. Talet hade skrivits, och lästes upp, av Svegs IK U11/12:s lagledare Thomas Pedersen:

”För att en förening ska fungera så behövs många eldsjälar. Svegs IK har nyligen förlorat en av sina eldsjälar, alldeles för tidigt. Maria Axelsson, hockeymorsa i vårt U11/12-lag, avled hastigt onsdagen den 6 januari endast 34 år ung och idag begravdes hon i Svegs kyrka.
Maria lämnar ett stort tomrum efter sig i vårt U11/12-lag, inte minst på läktaren där hon oftast var den som tog ton för att heja fram våra spelare. Hon var heller aldrig sen med att hjälpa till med lotterier och andra saker för att dra in pengar till vår ungdomsverksamhet, detta trots att hon oftast hade fullt upp med sin egna familj. En familj som vi idag ägnar alla våra tankar.
Jag ber er att ställa er upp och tillsammans hedrar vi Maria med en tyst minut, som vårt tack för allt hon har gjort för Svegs IK.”

Sveg inleder fredagskvällens hemmamatch mot gästande Kvarnsveden strålande. Hemmalaget spelar piggt och inspirerat och leder med 3-1 efter första perioden.

I andra perioden jämnar spelet ut sig en aning. Sveg hade kunnat leda med betydligt mer men faller in i gästernas tempo och stundtals är det slarvigt. Svegs målvakt Filip Paalananen gör en viktig straffräddning vid ställningen 4-2 med en halvminut kvar av perioden.

I tredje periodens inledning kommer så Kvarnsvedens reducering till 4-3, men närmare än så kommer man inte. Sveg är det bättre laget och kan någon minut efter gästernas kvittering öka på sin ledning till 5-3 och strax därefter också 6-3.

– När vi spelar puck och åker skridskor är det inget snack om att vi är det bättre laget, sen kommer vi tyvärr in i en period där vi slutar åka skridskor, slarvar och tappar puck men jag tycker ändå att det kändes ganska tryggt, säger Svegs tränare Jörgen Paalanen.

– Grabbarna kämpar bra och jag tycker att vi visar att vi vill vara med för att kriga och vinna, säger Paalanen.

Matchfakta
Svegs IK – Kvarnsvedens GoIF IK 6-3 (3-1, 1-1, 2-1)

Första perioden
1-0 Johan Olofsson (Mats Lindblom)
2-0 Stefan Olsson (Mattias Nordqvist, Tobias Nilsson)
3-0 Mats Lindblom (Johan Olofsson, Daniel Andersson)
3-1 Oscar Eskilsson (Jonas Pettersson)

Andra perioden
4-1 Mats Lindblom (Jonas Olsson)
4-2 Oscar Eskilsson (Mark Widell, Fredrik Sandström)

Tredje perioden
4-3 Mark Widell (Simon Eriksson, Oscar Eskilsson)
5-3 Tobias Halvarsson (Mats Lindblom)
6-3 Alexander Woxlin (Johan Olofsson)

Skott: 53-32 (25-7, 10-13, 18-12)
Utvisningar: Svegs IK: 6×2, Kvarnsvedens GoIF IK: 8×2.
Domare: Stefan Duberg
Publik: 70
Arena: Sveg Arena

Sveg pressade stundtals Kvarnsveden rejält och har bud på fler mål. Foto: Morgan Grip
Viktig straffräddning av Svegsmålvakten Filip Paalanen i slutet av andra perioden. Foto: Morgan Grip
Stefan Olsson stänker in 2-0. Foto: Morgan Grip
Alexander Woxlin fastställer slutresultatet till 6-3 efter pass från Johan Olofsson. Foto: Morgan Grip
Mats Lindblom ger hemmalaget ledningen med 3-0, fint framspelad av Johan Olofsson och Daniel Andersson. Foto: Morgan Grip