Uddamålsförlust mot serieledarna

Foto av författare

Morgan Grip

Svegs hockeydamer förlorade söndagens hemmamatch mot gästande BIK/FIF/HIF med uddamålet 2-3.

Även om Sveg till en början står emot bra och också har ledningen med 2-0 i inledningen av andra perioden så är det ändå gästerna som är det bättre laget matchen igenom.

Hade det inte varit för hemmalagets sista utpost, målvakten Elin Hellström så hade förlustsiffrorna varit betydligt större. Gästerna vinner skotten med hela 22-41.

Sveg är bara två minuter från att knipa en poäng från serieledarna men två helt onödiga utvisningar i slutet av matchen fäller hemmalaget. I spel fem mot tre och med mindre än två minuter kvar på matchuret slår KIK/FIF/HIF:s Emma Lindin in segermålet 2-3.

– Vi bjuder upp till kamp men vi behöver vara mer noggrann, det går inte att dra på sig utvisningar på det här sättet i det här läget i slutet av matchen. Vi skjuter också alldeles för lite och behöver sätta våra chanser när vi får dem, säger Svegs tränarduo Ola Persson och Martin Trygg.

Härnäst väntar nu bortamatch mot Motala om två veckor för hockeydamerna.

Matchfakta
Svegs IK – BIK/FIF/HIK 2-3 (1-0, 1-2, 0-1)

Första perioden
1-0 Maja Bohlin ua.

Andra perioden
2-0 Amilia Zackrisson ua.
2-1 Denise Skaret Grönholm (Mikaela Samulesson)

Bildtext 2
Svegs målvakt Elin Hellström gör en stabil insats mellan stolparna och hade det inte varit för henne så hade förlustsiffrorna varit betydligt större. Foto: Morgan Grip
Bildtext 3
Amilia Zackrisson gör 2-0 till hemmalaget direkt i inledningen av andra perioden. Foto: Morgan Grip
Bildtext 4
Maja Bohlin tar sig runt kassen. Foto: Morgan Grip
Bildtext 5
BIK/FIF/HIF kvitterar till 2-2 i slutet av andra perioden. Foto: Morgan Grip
Bildtext 6
Precis som i förra mötet lagen emellan förlorar Sveg med uddamålet, då 2-1 i Karlskoga nu 2-3 på hemmais. Foto: Morgan Grip