UF-företagare bjöds på inspirationsföreläsning

Årets UF-företagare fick en riktig inspirationsföreläsning av Maria Swanström. Foto: Morgan Grip

Dela det här!

På onsdagen fick årets UF-företagare vid Härjedalens gymnasium en riktig inspirationsföreläsning när Maria Swanström, föreläsare uppväxt i Sveg, föreläste om självledarskap, entreprenörskap, mod och motivation.

Finn din väg och lita på magkänslan, se möjligheterna och våga satsa, var några av ledorden eleverna fick med sig.

– Det känns jättekul att vara här och föreläsa. Jag brinner ju för det här och jag känner ju att bygden behöver fler entreprenörer. Kan jag bidra med minsta lilla erfarenhet så gör jag gärna det, och framför allt här hemma, säger Maria Swanström.

Här är årets UF-företag vid Härjedalens gymnasium

Vittra design UF
Madeleine Jonsson, Ella Thorén, Jenneli Hellström

Vittra Design UF:s affärsidé är att tillverka hållbara ljus och doftljus med olika budskap, tillverkade av återanvänt material. Vi vänder oss till alla kunder men framförallt miljö-och designmedvetna personer.

Pryldalen UF
William Woxlin, Måns Dahlén, Hubert Hermansson, Ludwig Sandberg

Vi säljer prylarna som alla behöver med cool och unik design. Produkter såsom korthållare, ölglas och kapsylöppnare.

Skidlektioner UF
Arvid Andersson

Vår affärsidé är att erbjuda skidlektioner och träningsupplägg. Vi riktar oss till nya som erfarna längdskidåkare som vill förbättra sin teknik och skidåkning.

J.E.J Straws UF
Elina Jonasson, Jenny Edin,Julia Sjödin

Vår affärsidé är att sälja sugrör av metall för att bidra till en mer miljövänlig värld med mindre plast. Sugrören säljs med tillhörande recept på smoothies.

Metall Hantverk UF
Erik Febbo, Elias Skoog Engström, Simon Westfält

Vår affärsidé är att  tillverka stilrena och hållbara vedställ i metall till kunder som uppskattar snygg och stilren förvaring för sin ved inomhus.

– Det känns jättekul att vara här och föreläsa. Jag brinner ju för det här och jag känner ju att bygden behöver fler entreprenörer. Kan jag bidra med minsta lilla erfarenhet så gör jag gärna det, och framför allt här hemma, säger Maria Swanström. Foto: Morgan Grip

Dela det här!