Utegym byggs i Sveg

Svegs företagar- och utvecklingsförening (SFU) är tillsammans med Svegs IK i full gång med uppbyggnaden av ett utegym i Sveg. Foto: Morgan Grip
Svegs företags- och utvecklingsförening (SFU) är tillsammans med Svegs IK i full gång med uppbyggnaden av ett utegym i Sveg. Foto: Morgan Grip
Foto av författare

Morgan Grip

Svegs företags- och utvecklingsförening (SFU) är tillsammans med Svegs IK i full gång med uppbyggnaden av ett utegym i Sveg.

Utegymmet sätts upp vid tennisbanan vid järnvägsstationen och består av åtta stationer för träning av i stort sett hela kroppen. Varje station består av några olika viktalternativ för att passa så många som möjligt.

Vem som helst kan nyttja utegymmet, det är enkelt och lättillgängligt och dessutom helt gratis. Man räknar med att det skall vara färdigt att tas i bruk inom några veckor.

– Kostnaden är cirka 200 000 kronor och det är SFU som finansierar bygget, och tillsammans med Svegs IK bygger utegymmet. Svegs IK kommer sedan att ta hand om skötseln av gymmet när det är klart, berättar Bengt Persson, ordförande i SFU.

– Vårt uppdrag i SFU är att göra Sveg attraktivare för bofasta och även få fler att flytta hit. Det här är en del i det upplägget. Vi har även en grupp inom SFU som jobbar med att hitta en lösning för att rädda träbjörnen, säger Bengt Persson avslutningsvis.

Lekparken vid järnvägsstationen med tennisbana och snart också ett utegym. Foto: Morgan Grip

Prenumerera på min YouTubekanal

Morgan Grip – I kameralinsen med Härjedalen som utgångspunkt. Det är självklart helt gratis!