Veckolånga dragracingtävlingen Street Week Sweden hade checkpoint i Sveg

Foto: Leif Pålsson
ANNONS:

Dela det här!

Under onsdagseftermiddagen och kvällen gästades Sveg av närmare tvåhundra klassiska tävlingsbilar, de flesta av amerikanskt ursprung. De deltar alla i Street Week Sweden, som startade i Laxå den 8 juli.

Street Week Sweden är en motorvecka på hjul och går ut på att deltagarna efter starten kör till fem tävlingsbanor där de skall klocka en så snabb tid som möjligt på en 200-metersbana. En veckolång dragracingtävling som i år körs på tävlingsbanor i Laxå, Dala-Järna, Hudiksvall, Orsa och Lindesberg.

Däremellan skall delatagarna passera ett antal checkpoints, var dessa är får man reda på dagen innan man skall vara där. En av dessa checkpoints var Svegs Bil & Plåt/Mekonomen i Sveg.

– Deltagarna kör till utvalda banor med transportsträckor emellan där de skall de passera checkpoints och vi är en sådan checkpoint. Där skall de ta ett kort på checkpoint-skylten, så de visar att de har passerat här, berättar Jörgen Persson, på Svegs Bil & Plåt/Mekonomen.

Bilarna skall köras för egen maskin och alla reservdelar och verktyg som brukas måste transporteras i samma bil som man tävlar med. All tävlingsverksamhet sker på de fem banorna där ingen premieras av att köra för fort på transportsträckorna. Tvärtom kan det utdelas strafftid om deltagare missköter sig i trafiken.

Efter 140 mil på vägen är det målgång i Laxå den 13 juli. När veckan är slut görs sedan en snittid av deltagarens lägsta körda tid från respektive bana, där deltagarna i respektive klass även måste ha passerat alla checkpoints för egen maskin. Det gäller alltså inte bara att ha den snabbaste snittiden från de fem banorna utan bilen ska fungera som transportfordon mellan tävlingsbanorna också.

Streetweek Sweden 2019, checkpoint Sveg. Foto: Leif Pålsson

Foto: Leif Pålsson

Streetweek Sweden 2019, checkpoint Sveg. Foto: Leif Pålsson

Foto: Leif Pålsson

Streetweek Sweden 2019, checkpoint Sveg. Foto: Leif Pålsson

Foto: Leif Pålsson