Vegetariskt – det mest trendiga i matväg just nu

Foto av författare

Jessica Grip

img_5889.jpg
Intressant föreläsning och spännande provsmakning ur det vegetariska köket när Laila Westling besökte biblioteket. Foto: Morgan Grip
Det mest trendiga i matväg just nu är ärtor, bönor och linser och det fick ett tjugotal nyfikna besökare lära sig mer om när biblioteket i Sveg bjöd in till en liten föreläsnings- och provsmakningskväll förra veckan.

Matgurun Laila Westling, delade med sig av tips på olika alternativ som går att variera med om man vill byta ut kött och fisk någon gång ibland.

– I början av 30-talet låg en portion kött på ca 100 gram, idag har vi fördubblat den mängden och en normal portion ligger på 150-200 gram, säger Laila Westling. Vill vi skona naturen bör vi minska en aning på köttkonsumtionen, menar hon.

Laila bjöd även på en god linssoppa med ett gott kikärtsbröd och en annorlunda hummus baserad på kesella. Hos biblioteket finns en hel del inspiration att ta del av i form av faktaböcker och receptböcker. 

Bild 2

img_5883.jpg

Bild 3

img_5876.jpg

Bildtext 2
Laila Westling delade med sig av sina bästa tips till besökarna. Foto: Morgan Grip
Bildtext 3
Många inspirerande böcker finns att låna hos biblioteket. Foto: Morgan Grip

Prenumerera på min YouTubekanal

Morgan Grip – I kameralinsen med Härjedalen som utgångspunkt. Det är självklart helt gratis!