Vesterströms målvaktsspel bäddade för seger

Foto av författare

Morgan Grip

Svegs målvakt Mattis Vesterström var omutlig och gjorde en rad svettiga räddningar. Foto: Morgan Grip
Trots att det är gästande Ope IF 2 som har de klart vassaste och flesta målmöjligheterna i matchen lyckas Sveg, tack vare stort målvaktsspel av Mattis Vesterström i hemmamålet, vinna lördagens match på Svegs IP med 1-0.

Svegs mål kommer i matchens 75:e minut då Zabi Mousavi förvaltar en perfekt slagen frispark av Jimmy Halvarsson på bästa sätt och ger hemmalaget ledningen med 1-0.

Sveg får i matchens sista tio minuter spela med tio man på plan då Rouholah Mousavi utvisats efter att ha dragit på sig sin andra varning för dagen.

Gästerna som för dagen är förstärkta med två engelska spelare som normalt spelar i Opes förstalag, är det bättre laget. De borde nog om man ser till antalet avslut och kvalificerade målchanser vunnit matchen.

– Vi spelar bra fram till straffområdet sen slarvar vi alldeles för ofta bort bollen, säger Svegs tränare Thomas Ohlsson som ändå är nöjd med dagens trepoängare.

– Vi rullar runt på mycket folk och gör många byten i matchen för att orka i värmen sen gör ju Mattis en kanonmatch och tar allt. Han var helt otrolig i dag, säger Ohlsson.

Skillnaden i dag stavas Vesterström som radade upp kvalificerade räddningar matchen igenom och nollar gästerna.

– Det gick bra i dag, jag är nöjd med matchen, säger Svegs målvakt Mattis Vesterström.

Bildtext 2
Zabi Mousavi förvaltar en perfekt slagen frispark av Jimmy Halvarsson på bästa sätt och ger hemmalaget ledningen med 1-0. Foto: Morgan Grip
Bildtext 3
Svegs Jesper Persson dras ned strax utanför straffområdet vilket resulterar i frispark och hemmaledning 1-0. Foto: Morgan Grip
Bildtext 4
Philip Brown spelar normalt i Opes förstalag men fanns med i matchen mot Sveg och var ett ständigt orosmoment för hemmalaget. Foto: Morgan Grip