Viktig trepoängare för Lillhärdal

Matchen börjar ganska jämnt och med bra spel från båda lagen, men hemmalaget är de som gör det viktiga 1-0. Magnus Theodorsson nickar elegant in 1-0 på perfekt slagen frispark av Mattias Larsson, i matchens 30:e minut. Foto: Morgan Grip
Foto av författare

Morgan Grip

Lillhärdal tog tre viktiga poäng när man på lördagen besegrade Sund med 3-1 hemma på Solberga IP.  Matchen börjar ganska jämnt och med bra spel från båda lagen, men hemmalaget är de som gör det viktiga 1-0. Magnus Theodorsson nickar elegant in 1-0 på perfekt slagen frispark av Mattias Larsson, i matchens 30:e minut.

Endast tre minuter senare ökar Andy Widdicombe på hemmaledningen till 2-0, med en volleykanon stolpe in. Widdicombe blir tvåmålsskytt när han i inledningen av andra halvlek slår in 3-0.

Efter att hemmalagets Mattias Larsson dragit på sig sin andra varning och därmed rött kort i matchens 90:e minut kan Sund reducera till 3-1. Närmare än så kommer dock inte gästerna, och matchen slutar 3-1 till Lillhärdal.

– Vi gjorde en bra match och får tre poäng med oss. Sund har sina chanser men som jag berömt vår målvakt tidigare så gör han en väldigt bra match, det är synd att han inte får hålla nollan, säger Lillhärdals tränare Andreas Eggen.

– Andy gör det bra och håller i bollen så vi får upp laget, Roos och Rydén i mitten gör ett jättejobb och bak har vi Ekberg, sedan har vi två mittbackar som håller ihop det bra. Vi har ett kollektiv med vissa spetskvalitéer på de här spelarna, säger en nöjd Lillhärdalstränare Andreas Eggen, efter lagets andra trepoängare.

Lillhärdal vinner efter en väl genomförd match och ligger efter lördagens seger på 10:e plats i tabellen. Nu väntar härnäst Iggesunds IK borta den 9 juni, nästa hemmamatch spelas lördag den 16 juni och då är det Salsåker-Ullångers IF som gästar Solberga IP, avspark 14.00.

Förra helgen spelade Lillhärdal borta mot Svartviks IF, tyvärr blev det förlust i den matchen med 1-3. Lillhärdals mål gjordes då av Anton Hybrink.

Matchfakta

Lillhärdals IF – Sund IF 3-1
Lillhärdals mål gjordes av Andy Widdicombe (2) och Magnus Theodorsson.

– Det här är min första match som jag spelar efter skada så jag är otroligt nöjd, det var skönt att göra två mål och att vi kunde ta hem tre poäng, säger tvåmålsskytten Andy Widdicombe. Foto: Morgan Grip
Sund saknar inte chanser, tvärtom man har flertalet riktigt vassa målmöjligheter, men en mycket bra spelande Andreas Ekberg i hemmamålet står för en stabil insats med flera riktigt kvalificerade räddningar. Foto: Morgan Grip
Fotboll, div 3 Mellersta Norrland, herrarLillhärdals IF - Sund IF. Foto: Morgan Grip
Fotboll, div 3 Mellersta Norrland, herrarLillhärdals IF - Sund IF. Foto: Viincent Grip