Ytterbergs Fiskevårdsområdesförening arrangerar tvådagarscup i pimpelfiske

Foto: Adobe Stock

Dela det här!Det är bråda tider för Ytterbergs Fiskevårdsområdesförening. Den 18 mars går nämligen startskottet för en tvådagarscup i pimpling på Ytterbergs fiskevatten.

De flesta i pimpelsvängen känner väl kanske till Ytterbergsnappet som arrangeras av föreningen varje långfredag och har blivit en stark tradition med många deltagare. Det är något man hoppas att detta också kommer att bli.

– Idén om en större tävling har funnits ett par år men det är först nu som vi känner att vi har kapacitet att göra slag i saken, säger Torben Busk i arrangörsstaben. Vi behövde hitta en lite starkare inkomstkälla för att kunna utveckla vårt fiskevårdsområde och det här tror vi kan bli en sådan på sikt.

AB Karl Hedin är huvudsamarbetspartner till cupen och har varit med på tåget från början, därav namnet AB Karl Hedin Pimpelcup. Tävlingen som har herr, dam och juniorklass börjar på lördagen med två deltävlingar på Gässjön för att på söndagen inta Nordsjön där deltävling 3 avgörs och totalsegrarna kommer att koras.

I samband med tävlingen på lördagen kommer man även att anordna en ismässa med lite blandat innehåll där man bjudit in olika företag att visa upp sig.

– Vi ville erbjuda något även för dem som inte vill fiska och en ismässa med lite olika innehåll tror vi kan locka, säger Torben Busk, som vill poängtera att man faktiskt inte behöver fiska för att vinna.

– Alla som köper ett startkort har chans att vinna priser från vårt mycket välfyllda prisbord som vi blivit sponsrade med.

Arrangörerna hoppas att många hittar till Ytterbergs fiskevatten och att vädret är med dem så att isarna håller.

Dela det här!