Förre Svegsmålvakten Oscar Jonsson gjorde A-lagsdebut i Djurgården

Foto av författare

Morgan Grip

Oscar Jonsson gjorde i måndags A-lagsdebut i Djurgården. Foto: Djurgårdens IF
Debuten skedde i måndags i en träningsmatch mot Västerdalarna – ett kombinationslag som innehöll spelare från Malung, Äppelbo, Vansbro och Dala-Järna. Redan efter ett par minuter ledde Djurgården med 3-0 och laget fortsatte att göra mål matchen igenom.

Efter en betryggande 6-0 ledning i halvtid och fortsatt målproduktion i andra halvlek såg ledarstaben en möjlighet för Oscar att få göra debut i A-lagssammanhang. 15 minuter in i andra halvlek klev Kenneth Höie av och ersattes av Oscar Jonsson.

– Jag var väldigt nervös när jag byttes in och jag var rädd för att göra misstag men jag tycker att jag löste det på ett bra sätt. Jag hade inte mycket att göra men ett skott och något inlägg fick jag plocka sedan fick jag styra och vara med på fötterna till och från så det var verkligen en upplevelse, berättar Oscar Jonsson.

​Matchen slutade till sist med en 15-0 vinst för Durgården. Oscar spelade 30 minuter och höll nollan i sitt första framträdande i seniorlaget.

– Egentligen skulle jag inte ens följt med på det här minilägret i Leksand med A-laget men vår andremålvakten blev sjuk så jag blev inkallad dagen innan vi skulle åka iväg. Jag blev oerhört glad att jag fick åka iväg med de stora grabbarna, berättar Oscar.

– Nu har vi sista U19-matchen på torsdag mot Brommapojkarna sedan bär det av hemåt mot Vemdalen för lite ledighet, säger Oscar avslutningsvis.