Möt Anna-Lena Andersson – ordförande Socialnämnden

Foto av författare

Jessica Grip

harjedalens-kommun-2011.jpg
Anna-Lena Andersson (S), ordf. Socialnämnden. Foto: Morgan Grip
För Anna-Lena Andersson (S) är politiken ett fritidsintresse som blivit ett sätt att leva. De humana frågorna ligger henne så varmt om hjärtat att det lätt blir till en livsstil. Även om hon inte har någon direkt politisk förebild, är hon fascinerad över Anna Lindhs förmåga att kombinera familjeliv och politik på det sätt hon gjorde, kanske är det ändå där hon hittat sin inspiration och vilja att gå in för politiken till 150 procent.

– I min roll som ordförande i socialnämnden är jag tillgänglig dygnet runt och är alltid beredd att rycka ut om det skulle behövas omedelbar åtgärd.

En nära dialog med medborgarna är en viktig del i arbetet, liksom att leda nämnden utifrån det uppdrag man fått från kommunfullmäktige.

– Jag lägger mycket fokus på att ha en nära kontakt med människorna, det är viktigt att hantera deras frågor med respekt.

I socialnämnden hanteras många viktiga frågor som handlar om barn, ungdomar och gamlas bästa och det är de frågorna hon brinner mest för.

– Vi vet att många barn och unga far illa och där måste vi hitta sätt att förebygga, likaså måste vi hitta lösningar på framtidens äldreomsorg med de olika krav på exempelvis boenden som vi behöver ta hänsyn till.

Anna-Lena tycker att man har hittat en bra samsyn mellan nämnderna, ett sät att jobba som hon tror på i längden.

– Visst finns det förbättringsområden men vi är på god väg, vi har goda förutsättningar att lyckas, bara vi vässar samarbetet ytterligare.

Möt våra nämndordföranden
Tisdag 19/5: Pelle Persson (VH), ordf. Samhällsbyggnadsnämnden
Idag: Anna-Lena Andersson (S), ordf. Socialnämnden.
Torsdag 21/5: Lars-Gunnar Nordlander (S), ordf. Miljö- och byggnämnden.
Fredag 22/5: Helena Larsson (V), ordf. Bildning, Fritid och Kulturnämnden.

Läs också: Möt våra nämndordföranden

Prenumerera på min YouTubekanal

Morgan Grip – I kameralinsen med Härjedalen som utgångspunkt. Det är självklart helt gratis!