Alpint gymnasium startar i Sveg

Josefin Karlgren ser fram emot att få möjlighet att starta upp ett alpint gymnasium i Sveg nästa läsår. Foto: Privat

Dela det här!

Att Skidgymnasiet i Sveg växt sig starkt och blivit alltmer populärt vet vi sedan tidigare och nu utökar man med ännu en gren. När man den 1 oktober öppnade sökningen för nästa års elever finns även en inriktning för alpina utövare. Hemmabacke för eleverna blir Björnberget där alpintränare Josefin Karlgren kommer att ta hand om dem.

– Vi kommer framförallt att lägga storslalom- och slalomträningarna i Björnberget medan fartgrenarna super-G och störtlopp kommer att köras i Björnrike, säger Josefin Karlgren.

Utbildningen kommer att erbjuda 3-6 lärarledda träningspass i veckan och de obligatoriska höst/vinterlägren kommer att läggas på någon av fjällanläggningarna i Härjedalen. Svegstjejen Josefin Karlgren har själv varit aktiv slalomåkare och gick skidgymnasiet i Funäsdalen under 1998-2000.

– Min alpina bana började redan som liten och jag tävlade aktivt tills jag var 18 år, men där tappade jag lite av tävlingsgnistan när min pappa blev sjuk, berättar Josefin.

Efter gymnasiet hittade hon så ett annat sätt att få ägna sig åt slalom då hon började jobba som skidlärare, något som hon har gjort sedan dess.

– Jag har jobbat som skidlärare på Vemdalsskalet i nästan 10 år och har även skaffat mig svensk skidlärarexamen, säger Josefin som nu under året även kommer att gå tränarutbildningar via skidförbundet.

Närmast kommer hon från Fjällgymnasiet i Svenstavik men nu blir alltså hennes arbetsplats gamla älskade Björnberget.

– Jag är riktigt glad att få den här möjligheten att starta upp ett alpint gymnasium i Sveg. Det ska verkligen bli superkul och spännande och jag hoppas att det även blir ett lyft för Björnberget, avslutar Josefin.

Söktiden är öppen fram till den 1 december.

Dela det här!