Högtflygande planer för Destination Sveg

Dela det här!

niklasohlson_press_colorcopy.jpg
– Vi på Destination Sveg ser det här som ett riktigt roligt projekt, speciellt då det öppnar upp möjligheter för ännu fler besökare i Härjedalen, säger Niklas Ohlson, destinationschef. Foto: Destination Sveg
Destination Sveg och Swetrip har stora planer för Härjedalen. Genom ett samarbete med film i fokus vill man öppna upp för fler att nyttja Härjedalen Sveg Airport som alternativ för att uppleva Östra Härjedalen.

Swetrip är ett företag som marknadsför tillgängliga resmål för flygplansägare och piloter. Destination Sveg verkar i sin tur för att göra Östra Härjedalen till ett hållbart, genuint och älskat besöksmål för alla. Samarbetet mellan Swetrip och Destination Sveg är ett första steg för Destination Sveg att börja växla upp sin marknadsföring av Svegsbygden med omnejd.

Kärnan i projektet är en filmproduktion med ett antal filmer som visar upp Härjedalen från ovan samt reportage med intressanta personer från destinationen och nedslag i spännande aktiviteter och miljöer. Filmerna kommer att spridas genom riktad digital marknadsföring och genom sociala medier, där målgruppen består av två delar – den första av piloter och flygplansägare i Europa, främst Skandinavien, Tyskland, Nederländerna, Frankrike och Storbritannien.

– Privata piloter i Europa är en köpstark målgrupp som reser med egna och klubbägda flygplan. Vi erbjuder nu Destination Sveg att vara med från start när vi marknadsför Sverige som ett attraktivt resmål för piloter, säger Marcus Djerf, projektledare Swetrip.

 Den andra delen av målgruppen är människor som gärna skulle besöka Sveriges inland men inte känner till det enkla och snabba alternativet med flyg från Arlanda till Sveg. 

 – Vi på Destination Sveg ser det här som ett riktigt roligt projekt, speciellt då det öppnar upp möjligheter för ännu fler besökare i Härjedalen. Samarbetet med Swetrip gör att vi dels kan bli en ny intressant aktör och destination för privatflygare runt om i världen men även för gemene man som får se hur enkelt det är att ta flyget mellan Arlanda och Sveg och vilka härliga miljöer och aktiviteter som finns i Östra Härjedalen. Och timingen hade inte kunnat vara bättre, då kommunen investerat för att uppgradera flygplatsen i Sveg till ny EU-standard, avslutar Niklas Ohlson, destinationschef på Destination Sveg.

 

Dela det här!