Annorlunda aktiviteter på fjällsemestern

Fatbikeåkare på skoterled. Foto: Martin Olson

Dela det här!

Visst är det underbart med skidsemester med långa dagar i backen eller i längdspåret. Men ibland kanske man inte vill spendera hela dagen på skidorna eller så finns det de i sällskapet som hellre gör annat. Då kan det vara bra att veta att fjällen har mycket annat att erbjuda, även utan skidor på fötterna.

Lofsdalen kan utöver en skidanläggning stoltsera med en vidsträckt fjällvärld där man kan uppleva aktiviteter utöver det vanliga.

Annonser
Webbyrå Mediamakarna Grip. Vi skapar webbplatser som älskas av såväl besökare som sök- motorer. Webbhotell med drift, förvaltning och support i framkant.

En ny aktivitet som kommit starkt på senare år är fatbike, mountainbikes med stora däck som går att cykla på året runt. På vintern kan man cykla dessa på skoterleder och på så sätt susa fram ljudlöst och uppleva fjällen på ett nytt sätt. Gillar du inte att cykla uppför kan du ta med den på bandvagnen upp till Passet eller hyra el-varianten som gör uppförsbackarna lätta.

Vandra med snöskor. Vandring och vinter kanske inte är något man direkt kopplar ihop men faktum är att det går alldeles utmärkt och är en verkligt unik upplevelse. Man kan välja att antingen följa de markerade skoterlederna eller – om man vill ha en större utmaning gå fritt uppe på fjället.

Åka bandvagn till Våffelstugan, en äkta naturupplevelse i ett väglöst land. Åk inne i bandvagnen eller tolka efter med skidor och avnjut en våffla eller enklare lunch. Du kan också åka upp på en viltkväll då bland annat björnkött och jakthistorier står på menyn. En svårslagen aktivitet.

Swicha fram genom Lofsdalens fjällandskap bakom Siberian Huskies hundar. Känn kraften av de fyrbenda vännerna samtidigt som du njuter utav omgivningarna runt Glöte och Lofsdalen.

Är du sugen på att testa på skoteråkning men vill inte testa på egen hand? Då kan du hänga med på någon av skoteruthyrningens guidade turer. Här kan man välja mellan familjetur, grilltur eller kvällstur. Alla turer startar med en genomgång om hur man kör skoter och varken förkunskap eller förarbevis krävs.


På toppen av skidfjället Hovärken ligger Europas högst belägna whiskylager, Lofsdalen Skybar. Här lagras ca 400 personliga 30-litersfats med Mackmyrawhisky och skybaren har öppet året runt med enklare luncher, dryckesprovningar samt finns tillgänglig för privata middagar, fester och events.

 

Dela det här!

Annonser