Hockeyföräldrar anordnade träningscamp

Peter Hurtig, Nikolas Sturmankin och Håkan Thullnérs anordnade träningscamp för hockeyintresserade barn och ungdomar. Foto: morgan Grip

Dela det här!

38 ishockeyintresserade barn- och ungdomar födda mellan 2006 och 2010 har under den gångna helgen kört hårt i Svegs Ishall. I två dagar har det handlat om isträning varvat med en del gymträning för att avslutas med ett pass i Svegs badhus.

Initiativtagare och de som anordnade träningscampen är hockeyföräldrarna Peter Hurtig och Håkan Thullérs, tillsammans med den slovakiske svegsspelaren Nikolas Sturmankin.

Annonser
Webbyrå Mediamakarna Grip. Vi skapar webbplatser som älskas av såväl besökare som sök- motorer. Webbhotell med drift, förvaltning och support i framkant.

– Från min sida är tanken att jag vill försöka få ihop hela sektionen. Att A-laget blir mer inblandat i ungdomsversamheten. A-laget är ju hjältar för de yngsta här, säger Peter Hurtig.

– De kom med idén och jag tycker det här är kul. Vi spelare vill också göra det för Sveg, som ett tack för att vi fått chansen att spela här, säger Nikolas Sturmankin, som tillsammans med spelarkollegorna Tim Santopaolo, Shaun Lymer, Ryan Dimillo och William Woxlin, har hållit i träningspassen.

– Jag hoppas att vi kan göra det här en gång per år, men eftersom det var för första gången nu så får vi utvärdera det här innan vi bestämmer något, säger Peter Hurtig.

Får vi se dig på nästa års träningscamp i så fall Nikolas?

– Jag vet inte än, vi får se hur det går med laget och så. Är jag här så gör jag gärna det här igen, säger Nikolas Sturmankin, som har erfarenhet som ungdomstränare hemma i Slovakien, där han jobbar på NHL spelaren Marian Gaborniks sommarhockeyskola.

 

38 ishockeyintresserade barn- och ungdomar födda mellan 2006 och 2010 har under den gångna helgen kört hårt i Svegs Ishall. Foto: Morgan Grip

38 ishockeyintresserade barn- och ungdomar födda mellan 2006 och 2010 har under den gångna helgen kört hårt i Svegs Ishall. Foto: Morgan Grip

Dela det här!

Annonser