Äntligen är gårn öppen igen

Dela det här!

img_9909-1.jpg
Asghar Jafari tycker att det är bra att gårn är öppen igen. – Det är roligt att vi har något att göra på kvällarna, säger han. Foto: Morgan Grip
Efter fyra månader av väntan har ungdomarna i Sveg med omnejd någonstans att samlas igen. När de gamla lokalerna var tvugna att utrymmas på grund av vattenskada i somras hittade man från början inte någon bra lösning för verksamheten. Nu har man äntligen fått till en ersättningslokal där man kan ha fritidsgård under tiden man renoverar den på Folkets Hus där man håller till i vanliga fall.

I måndags var det invigning och tårtkalas och många glada ungdomar samlades i de mysiga lokalerna på Gränsgatan 17, mittemellan Svegskrogen och Monetar. När man kliver in genom dörren känner man en gemytlig atmosfär, nästan som om man aldrig har haft ungdomsgården någon annanstans. Alla fann sig tillrätta med det samma och stämningen var hög.

– Många har saknat gårn och vi personal har ofta fått frågan när vi kan öppna igen, berättar Marielle Olsson, en av fritidsledarna på gårn. Eftersom vi inte vetat har vi inte kunnat ge dem något besked, det kändes riktigt bra att äntligen kunna svara att vi öppnar på måndag.

Fritidsgården i Sveg är ett välbesökt ställe, det är inte ovanligt att det kommer uppåt hundra ungdomar på en kväll. Alla från årskurs 7 och uppåt är välkommen och i dagsläget finns ingen övre åldersgräns, men någonstans runt 20 år är de äldsta ungdomarna. Det finns något för de flesta och trivselfaktorn går inte att ta miste på, här kan man slå sig till ro i en mysig soffa, titta på TV, spela TV-spel, spela pingis, biljard eller sällskapsspel eller bara umgås över en fika.
Öppettiderna måndag-torsdag är: 18.00-21.30, förutom onsdagar då det är stängt. Fredag och lördag håller man öppet till 23.30.

Bild 2

img_9915.jpg

Bild 3

img_9895.jpg

Bild 4

img_9885.jpg

Bildtext 2
Marielle Olsson, Patrik Sandberg och Eleonor Tömek är glada över att kunna öppna gårn igen. Foto: Morgan Grip
Bildtext 3
Emelie Bergström, Linnéa Axelsson, Silje Kristensen och Emilia Jonasson har samlats runt ett sällskapsspel. Foto: Morgan Grip
Bildtext 4
Foto: Morgan Grip

Dela det här!