Julia direktkvalificerad till Norrländska mästerskapen

Dela det här!

130212-julia-jonsson-harjedalens-simklubb-1280px.jpg
Julia Johnsson, här under ett av hennes träningspass i vattnet. – Vi kan konstatera att all tid vi lägger ner börjar ge resultat, säger hennes tränare Tauno Haapamaa. Det här är stort!! Foto: Morgan Grip
14-åriga Svegssimmerskan Julia Johnsson börjar få lön för mödan, alla träningstimmar hon har lagt ner har gett resultat. I helgens ungdomstävling i Skellefteå där hon hade konkurrens från hela Norrland tog hon guld på den tuffa distansen 400 meter medley, med hela 11 sekunder till godo på sitt eget personbästa, något Julia är riktigt nöjd med.

– Jag hade ingen att simma mot på distansen eftersom de andra i min åldersgrupp valde att inte starta, så i det loppet fick jag tävla mot klockan, berättar Julia, som innan loppet var riktigt nervös.

– Det hade ju varit pinsamt om jag hade blivit diskad eller få flera sekunder över personbästa när alla hade ögonen på mig där i bassängen, förklarar hon. Det är annat när det är flera som simmar, då gör det inte så mycket om man blir diskad för publiken kollar ju på de som vinner.

När hon kom i mål och såg tiden hon hade åstadkommit blev hon förvånad över att den var så bra, men såklart väldigt glad. Klockan visade en tid som tar henne direkt till Norrländska mästerskapen som går av stapeln i Sundsvall i April. Förutom guldet fick hon även med sig en silvermedalj på 200 meter bröst från helgens tävlingar i Skellefteå.

Julia och Tauno vill rikta ett varmt tack och ge en stor eloge till Svegs badhus som låtit dem lägga upp träningspassen med fria händer även utanför öppettid. 

– Det är guld värt, säger Tauno Haapamaa, som tränat Julia under de senaste tre åren. Julia har en sån träningsvilja, hon ligger i vattnet och tränar femton timmar i veckan. Vi är oerhört tacksamma att vi får tillgång till bassängen, annars skulle hon inte vara där hon är idag.

 

ANNONS:

Dela det här!