Härjedalskontraktet – näringsliv och kommun tillsammans

Dela det här!

politiker.jpg
Gunilla Zetterström- Bäcke (S), Anders Häggkvist (C) och Victor Ericsson (M) är överens om ett samarbete över blockgränserna för ett förbättrat företagsklimat. Foto: Henry Jonasson
Härjedalens kommun gör nu en satsning för ett förbättrat näringslivsklimat där man tillsammans skapar "Härjedalskontraktet – näringsliv och kommun tillsammans". 

– Härjedalen behöver driftiga företagare som skapar jobb och tillväxt. Samtidigt behöver företagare, liksom alla andra, ett samhälle runtomkring som fungerar. Ju bättre näringslivet och kommunen förstår varandra, desto bättre för Härjedalen. Ju bättre klimat för företagande, desto fler jobb, starkare tillväxt och ljusare framtid har Härjedalen, berättar Gunilla Zetterström-Bäcke och fortsätter:

– Inför valet hade de flesta politiska partierna en förbättring av klimatet för att driva företag i Härjedalen som en viktig eller till och med den viktigaste frågan för nästa mandatperiod. Nu går vi från ord till handling, vi är överens över blockgränserna och vi har bestämt oss, säger Gunilla.

Politiker och tjänstemän i Härjedalens kommun bjuder in alla företagare i Härjedalen för samråd. För att lyssna, samtala och bli överens om vilka frågor som är viktigast att klara av för att nå ett bättre klimat för företagande. Kommunen kommer att avsätta tid och resurser för att ta fram gemensamma mål från dessa möten och en plan för att nå målen tillsammans med näringslivet. Detta uppger Härjedalens kommun på sin hemsida.

Läs mer på kommunens hemsida –>

 

Dela det här!