Årets Björnfest kan börja

Foto av författare

Jessica Grip

20130704-bjornfesten13-0026.jpg
Kent Olofsson och Arne Duberg laddar för fest. Foto: Morgan Grip
Arrangörsstaben i Svegs Alpina drar för tionde året i rad igång Björnfesten, allt börjar ta form och nu återstår bara finputsningen. 

Tivolit är på plats med hoppborg, slänggungor och tekoppar m.m. och i år har de även en attraktion för vuxna och barn från 7 år. Öltälten är uppsatta, scenerna är iordningställda och frivilligarbetare är tillsatta på de flesta positionerna, en styrka på drygt 50 personer som inte har varit helt enkel att tillsätta.

– Det saknas fortfarande folk på några ställen, men jag hoppas att det löser sig, säger Carina Fransson, som är en av dem som har jobbat hårt med att rodda ihop volontärer till festen.

Arne Duberg och Kent Olofsson har i stort sett bott ute på Storön under veckan och nu har de slagit upp campingläger för att kunna hålla området bemannat under helgens festligheter.

– Vi ser fram emot en riktigt bra helg med förhoppningsvis uppåt 4000 besökare, säger Arne Duberg.

Det blir Billy Opel som inleder årets Björnfest och han kommer att börja spela redan kl. 20.00 i kväll.

– Billy har spelat här tidigare och han trivs bra här, han kommer gärna och spelar för oss i Sveg, berättar Kent Olofsson.

Lördagens Företagsfejd, där man tävlar om inteckningar i ett fint vandringspris, har i skrivande stund sex lag anmälda.
Det finns två platser kvar och anmälan går att göra till Magnus Olofsson på Statoil tel. 076-81 98 97. Laget ska bestå av fyra deltagare och anmälan tas emot ända fram tills starten går på lördag kl. 13.00. Startavgiften är 100 kronor per lag. Regerande mästare är Nilsvallens Entr. AB.

Förköpsbiljetter till helgens festligheter finns på Statoil samt Restaurang Mysoxen och
programmet för hela helgen hittar du här: svegsalpina.se

Prenumerera på min YouTubekanal

Morgan Grip – I kameralinsen med Härjedalen som utgångspunkt. Det är självklart helt gratis!