Spelar du i band? Då är detta något för dig

Foto av författare

Jessica Grip

gitarr.jpg
Foto: Morgan Grip
Band Camp riktar sig till band som vill utvecklas och få en skjuts framåt.

Tanken är ge banden möjlighet att göra spelningar utanför landets gränser och ge dem en chans att knyta kontakter, lära känna och samarbeta med andra musiker.

Projektet kommer att arbeta med ca 10 st. band, 5 band från Österbotten och 5 band från Södra Fjällen (Härjedalen, norra Dalarna södra Berg).
Banden skall spela musik inom olika genrer, men målsättningen är att varje genre skall representeras både från Österbotten och Södra Fjällen. Detta för att banden skall ha större nytta av varandra.

Projektet arrangerar klubbspelningar på både Svensk och Finsk sida.

Projektet arrangerar fyra kurstillfällen i Österbotten för samtliga band som deltar i projektet. De olika kurstillfällen erbjuder workshops, föreläsningar eller utbildning inom områden som är aktuella för de deltagare det berör.

Projektet arrangerar kurstillfällen i Södra Fjällen 
En kurshelg i Sverige för samtliga band som deltar i projektet. Leader Södra Fjällen står här som lokalarrangör. Under helgen får banden, delta i workshops och föreläsningar som de kan ha nytta av för att utvecklas som band.

SÖU-rock är en tvådagars musikfestival som startade 1977 och återupptogs efter flera års paus 2005. Projektet reserverar 4 platser på SÖU-rock 2014 för två Österbottniska band och två band från Södra Fjällen.

Rockfestivalen i Sverige kommer att bli en tvådagars musikfestival som planeras till hösten 2014. Festivalen har som syfte att erbjuda oetablerade band en scen och tillsammans med etablerade band skapa en livskraftig rockfestival för alla. Festivalen skall omfatta alla genres inom rock och metal.

Ytterligare information lämnas av:
Stefan Ericsson, tel: 070 221 73 85 eller e-post stefan@tricent.se

musikkongressen.musiktalang.fi

Prenumerera på min YouTubekanal

Morgan Grip – I kameralinsen med Härjedalen som utgångspunkt. Det är självklart helt gratis!