Årets guldstjärnor och företagare prisades

Årets guldstjärnor: Crister Lindh, Skogspraktikern, och Barbro Nässelqvist. Foto: Härjedalens kommun
Årets guldstjärnor: Crister Lindh, Skogspraktikern, och Barbro Nässelqvist. Foto: Härjedalens kommun
Foto av författare

Morgan Grip

På fredagskvällen delades guldstjärnor ut till årets serviceföretag och serviceperson i Härjedalens kommun vid en middag på Folkets hus i Ytterhogdal.

Ett 80-tal personer samlades under galakvällen i Folkets Hus i Ytterhogdal.

Utmärkelserna årets hållbarhetsinspiratör, årets företagare och ett stipendium ur Sigrid Strands fond för kvinnliga uppfinnare i Jämtlands län delades även ut under kvällen.

Utmärkelsen Årets serviceföretag gick till Svegsföretaget Skogspraktikern.

”Skogspraktikern är ett fantastiskt företag som löser alla problem och har kundens bästa i fokus. De har många järn i elden, tackar aldrig nej till ett jobb och är alltid trevliga. Skogspraktikern har ett stort samhällsengagemang, sponsrar föreningar och bidrar gärna med frivilliga insatser i lokalsamhället.”

Utmärkelsen Årets serviceperson gick till Barbro Nässelqvist från Hede.

”Barbro Nässelqvist har tagit Hede hembygdsförening framåt och fått medlemsantalet att växa. Hennes insatser är ”oersättliga” för hembygdsföreningen och hon har med sitt stora engagemang för hembygden även inkluderat yngre och äldre generationer. Det sätter Hede hembygdsgård på kartan.”

Årets hållbarhetsinspiratör: Åsa Palm och Nätverket för hållbarhet i Härjedalen

Theresia Hägglund, Elin Andersson och Åsa Palm. Foto: Härjedalens kommun

Priset är en check på 10 000 kronor som ska användas för att utveckla nätverkets verksamhet.

Priset delas ut för att lyfta fram fina initiativ som inspirerar till hållbar utveckling, medvetna val och stärker bilden av Härjedalen.

”Årets hållbarhetsinspiratör i Härjedalen är en inspiratör i ordets rätta bemärkelse, engagerad, dedikerad och handlingskraftig. Åsa Palm har skapat en plattform där kommunens invånare och företagare stöttar och inspirerar varandra i sin strävan att leva och verka på ett sätt som skapar bästa möjliga förutsättningar för kommande generationer.”

”Nätverket för hållbarhet i Härjedalen har blivit ett forum där medlemsantalet skjutit i taket med engagerade personer som vågar, vill, debatterar och agerar för en hållbar framtid i Härjedalen.”

Sigrid Strands stipendium tilldelades Fanny Näslund från Östersund

Fanny Näslund tar emot Sigrids Strands stipendium. Foto: Härjedalens kommun

Fanny Näslund från Östersund tilldelades stipendium på 50 000 kronor från Sigrid Strands fond för kvinnliga uppfinnare i Jämtlands län för utveckling av lösviktsstationer i matbutiker.

Årets företagare

Leif Lindström och Sebastian Lindström, Ica Supermarket Sveg, tar emot utmärkelsen årets företagare. Foto: Härjedalens kommun

Ica Supermarket Sveg utsågs till årets företagare av Företagarna i Härjedalen. Priset delas ut av Crister Lindh, Företagarna i Härjedalen.

”Allt började med de gröna näringarna! När de gröna näringarna krävde mer energi för att arbeta så fanns de där. Idag krävs en hel del ny energi och ett annat tänk. Företagarna njuter mer än många andra när solen skiner, men ändå gör de kyla av elen på ett energibesparande vis. Med miljön i fokus är företagets budbil givetvis en elbil som levererar kundens beställningar.”

”Butikens café är en självklar och central plats för många i byn. Företagarna tar dessutom ett stort samhällsansvar och står i framkant med att integrera människor i arbetslivet med mycket goda resultat. Med stora investeringar i ny teknik, omtanke om medmänniskor både lokalt och internationellt, nya idéer, stort samhällsengagemang och ett gott kundbemötande är årets företagare 2022 i Härjedalen Ica Supermarket Sveg.”

Prenumerera på min YouTubekanal

Morgan Grip – I kameralinsen med Härjedalen som utgångspunkt. Det är självklart helt gratis!