"Tänkte skicka en midsommarhälsning hem till Härjedalen i drinkformat, givetvis på lokala produkter hemifrån. Så här i midsommartider är ju öl och snaps en populär kombination på matbordet så jag tänkte förenkla det hela genom att blanda det i samma glas. Det kommer att bli en fräsch törstsläckande drink med inslag av Norrland och dess natur.
En lite annorlunda och intressant produkt är den från Skottland inflyttade före detta cyklisten David Hassan från Hede's Björkvin, ett starkvin på 20% med tydligt inslag av björksav, som jag använder att smaksätta drinken med.
Som bas-sprit väljer jag brännvin eller någon midsomrig snaps typ akvavit, detta fanns på min tid i Härjedalen oxå att tillgå lokalt, Ulvkälla eller Ängersjö kunde vara lyckosamt att testa. Pressa i en halv citron till detta och en tesked strösocker (helst upplöst i lika delar vatten innan), skaka blandningen och toppa drinken med Härjebryggs otämjda lager Mellankröket eller någon annan av deras trevliga brygder.
Släng gärna i ett knippe dill innan ni skakar ihop drinken för ytterligare midsommarkänsla!"
Glad midsommar på er Härjedalingar och smaklig Björk & Bärs!
Björk & Bärs
En skönt mått lokal starksprit
En dos Björkvin
1/2 pressad citron
1 tsk socker löst i lika mkt vatten
Knippe dill
Skaka ihop det med is, sila upp i ett glas fyllt med is, fyll upp med Härjebrygg