Kämpastarkt SIK/VIF tog välförtjänt seger

Foto av författare

Morgan Grip

Michaela Bäckström, stark och svårstoppad på vänsterkanten, sticker ut i ett annars jämnstarkt hemmalag där alla kämpar och sliter för tre poäng. Foto: Morgan Grip
Svegs IK/Vemdalens IF tog en välförtjänt 2-1-seger på torsdagskvällen när man tog emot Myssjö/Ovikens IF i damtrean i hemmamatchen som den här kvällen spelades på Vemvalla i Vemdalen.

I en spelmässigt jämn första halvlek var det gästerna som i matchens 20:e minut kunde ta ledningen. Hemmalaget tar i slutet av första halvlek över och har ett litet spelmässigt övertag och hemmalagets Camilla Larsson kan i den 39:e minuten kvittera och vi har likaläge, ställning 1-1 vid halvtidsvila.

I andra halvlek flyttar SIK/VIF fram spelet och tar över det mesta på planen, man har också ett flertal kvalificerade målchanser utan att få in bollen i mål. Istället blir det en målvaktstavla från Myssjö/Ovikens målvakt som avgör till SIK/VIF:s fördel, när hon på en frispark från Cecilia Lilja i matchens sista minut, olyckligt styr in bollen i mål. En boll som annars skulle gått utanför.

– Vi kände att vi tog över mer och mer av matchen i slutet av första och sade i pausen att nu flyttar vi fram och går för fullt i andra, säger SIK/VIF:s tränare Anders Westfält.

– En jätteskön seger. Tjejerna jobbade riktigt bra i kväll, berömmer Westfält.

Bildtext 2
Camilla Larsson lobbskjuter snyggt in kvitteringen till 1-1 över Myssjö/Ovikens målvakt i matchens 39:e minut. Foto: Morgan Grip
Bildtext 3
Cecilia Lilja skjuter in segermålet på frispark i matchens 89:e minut. Foto: Morgan Grip
Bildtext 4
Stabilt försvarsspel med målvakten Madeleine Jonsson som sista utpost. Foto: Morgan Grip