Bra fart på Schylberg på Halvfari

Peter Schylberg från Sveg hade bra fart på sin Opel och tog tre heatsegrar och en andraplats i kvalheaten, vilket det räckte för att gå direkt till A-final. Där körde han in på en andraplats. ARKIVBILD. Foto: Morgan Grip

Dela det här!

Under helgen har det varit full fart på Halvfari motorstadion i Hede, där runt 150 folkrace-ekipage gjort upp i dagarna två. Peter Schylberg från Sveg hade bra fart på sin Opel och tog tre heatsegrar och en andraplats i kvalheaten, vilket det räckte för att gå direkt till A-final.

– Det blev en händelserik start och jag kunde till slut köra in i mål på en andraplats. 65 bud på bilen efteråt, så det gick lätt hem med andra ord, säger en nöjd Schylberg.

Junior Holmin från Sveg, som kör för Ljusdals MS, var riktigt på hugget i lördagens kval där han tog två segrar och en andraplats. I det sista kvalet som inledde söndagens tävlande stod förstås mycket på spel och alla satsade allt.

– Efter att jag tagit starten slutade det med en närkamp och bilen blev liggandes på sidan i sandfållan. Riktigt surt att missa final med en poäng, säger Junior Holmin, som ändå är nöjd med sin gamla Volvo 245, den fick följa med hem igen, trots 36 bud.

Segrade gjorde Mikael Nyrönen från Smеbacka MK.

Mikael Andersson, HAK, slutade på tredjeplats i B-finalen. Andra svegare som deltog var Bengt Andersson, HAK samt Martin Stensson Samuelsson och Jonas Svensson som kör för Hede MK. Ingen av dem nådde dock några högre placeringar i helgens tävling.

Peter Schylberg knep en fin andraplats på Halvfari i helgen. Foto: Leif Pålsson

Dela det här!