Tv-serie om fiske spelas in längs Inlandsbanan

Just nu spelas TV-serien Fisketåget in, en serie i fyra delar som kommer att visa den storslagna natur och många fiskevatten som finns längs banan. Foto: Jocke Lagerkrantz

Dela det här!Destination Inlandsbanan AB och flera kommuner längs banan samarbetar för att visa de fantastiska fiskemöjligheter som finns. Just nu spelas TV-serien Fisketåget in, en serie i fyra delar som kommer att visa den storslagna natur och många fiskevatten som finns längs banan.

– Det finns ett stort intresse för fiske och det är något som kan förena alla kommuner utefter Inlandsbanan. Mycket talar för att det här kommer att bli riktigt bra, säger Eva Palmgren, tillförordnad chef Destination Inlandsbanan AB.

Deltagande kommuner är förutom Härjedalen, Jokkmokk, Arjeplog, Storuman, Sorsele, Vilhelmina, Dorotea och Berg.

Produktionen görs av Johan Broman som gjort sig känd hos många som fiskeguide och programledare för bland annat TV-serierna Fiskedrag, Fiske – lite djupare och Fiskedestination.

– Grunden i serien Fisketåget är att visa på de fantastiska fiskemöjligheterna som finns längs Inlandsbanan. Vi kommer fiska olika slags fisk i olika typer av vatten. Den röda tråden är att visa att alla kan fiska och uppleva naturen oavsett kunskap, ålder eller plånbok, säger Johan Broman.

Inspelningen som kommer att sändas under vintern 2018 började i Jokkmokk den 17 juli och avslutas i Sveg 3 augusti. I förlängningen är tanken att det ska vara möjligt att uppleva det som visas i TV-serien. Transporten kommer då att ske med Inlandsbanans tåg och fisket i samarbete med entreprenörer i de deltagande kommunerna.

Dela det här!