Daglig motion ger glada barn på Furulundskolan i Lillhärdal

En timmes fysisk aktivitet startar varje skoldag i Lillhärdal. Foto: Tanja Frisk
Foto: Tanja Frisk
ANNONS:

Dela det här!

Varje morgon på Furulundsskolan i Lillhärdal börjar man dagen med motion. Det är läraren Terése Helgesson som har tagit initiativet till detta.

Terése var själv med på en studiedag förra året, där de pratade om att införa mera fysiska aktiviteter i skolan. Hon pratade med de andra lärarna och rektorn om detta och de tyckte att det var en bra idé.

Sedan höstterminen startade har de haft en timmes pulshöjande aktivitet varje dag och det är ren fysisk och hård träning det handlar om. Till en början sprang 2:an – 6:an 1 km men nu har de ökat till hela 5 km.

– De är helt otroliga. Eleverna har blivit mer glada och det är mindre konflikter och de orkar mycket mer och de pushar varandra under aktiviteterna, säger Terése

Förmiddagspasset på skolan går som en dans för att de kan koncentrera sig bättre. För att inte förlora lektionstid så har de lagt ut en del arbetsuppgifter i aktiviteterna.

– Det är flera föräldrar som har hört av sig och tycker att det är jättebra och det är aldrig några problem med att packa med barnen gympakläder varje dag, säger Terése.

Målet med den fysiska aktiviteten är att få bättre måluppfyllelse och glada barn. När det blir vinter kommer de att köra likadant fast på skidor och de kommer även att få simma eller vara i gympahallen.

Text: Tanja Frisk och Rebecka Årstad, praoelever HA15.

Redaktionen
Senaste inläggen av Redaktionen (se alla)