Emma Thalin från Glöte bäst av svenskorna i Bruksvallarna

Svegs IK-fostrade skidåkaren Emma Thalin från Glöte tog i söndags en fin andraplats i Bruksvallsloppets seniorsprint. ARKIVBILD. Foto: Morgan Grip

Dela det här!Svegs IK-fostrade skidåkaren Emma Thalin från Glöte tog i söndags en fin andraplats i Bruksvallsloppets seniorsprint. Emma, som numera tävlar för Hudiksvalls IF, tog så sent som i våras studenten vid Skidgymnasiet i Sveg.

– Det känns riktigt skönt att söndagens sprint gick så pass bra och att jag hade en bra känsla i kroppen. Jag är faktiskt väldigt förvånad för jag hade inte alls några tankar på en pallplats innan start men jag kände mig stark under dagen och inför finalen förstod jag att jag hade chansen, säger Emma Thalin.

Emma blev med sin andraplats bästa svenska i loppet. Segrade gjorde norskan Wenche Aune Snildalsli.

Emma har inga speciella resultatmål uppsatta inför säsongen. Steget hon gör från junior till senior är så pass stort att det inte går att ha några riktiga förväntningar.

– Målet blir att fokusera på att utvecklas som skidåkare och fortsätta att jobba på mina svagheter som sedan kommer kunna hjälpa mig att åka fort i framtiden, säger Emma.

Dela det här!