Deltagarrekord i Mosippans teaterskola

Foto: B-G Eliasson

Dela det här!För trettonde året har Mosippans Riksteaterförening i Lillhärdal arrangerat teaterskola för barn och ungdomar. I år var det 29 teatersugna ungdomar som var anmälda, vilket var rekord.

Traditionsenligt avslutades veckan under fredagskvällen med att spela upp pjäsen, som i år var två till antalet. Först spelade de lite yngre deltagarna upp pjäsen “Mysteriet i klassrum 32” och därefter spelade de äldre eleverna, som varit med i teaterskolan några år nu, upp sin pjäs “Kvarsittningen”.

Båda pjäserna var skrivna av eleverna själva utspelade sig i skolmiljö och var både spännande och lärorik och lockade till många skratt bland publiken i ett mer än fullsatt Folkets Hus, inte ens extrastolarna räckte till när det var dags för föreställningen.

De flesta ungdomarna kom från Lillhärdal och Sveg, men några även från långväga orter som Upplands Väsby, Saltsjö Boo, Möklinta och Östersund för att nämna några. Ledare för teaterskolan var Therese Jonsson, som i år hade hjälp av några tidigare elever som gått Estetprogrammet på gymnasiet, Frida Blomberg. Edvin Lindvall och Alicia Persson.

Text och bild: B-G Eliasson

Foto: B-G Eliasson

Foto: B-G Eliasson

Foto: B-G Eliasson

Foto: B-G Eliasson

Foto: B-G Eliasson

Foto: B-G Eliasson

SE MER AV HÄRJEDALEN på Hela Härjedalens Youtubekanal!

 Dela det här!

Latest posts by Redaktionen (see all)