Deltidsbrandmän tog tillbaka uppsägningar

Foto: Morgan Grip

Dela det här!Av de fem medarbetare vid räddningstjänsten i Sveg som valde att lämna sina tjänster i protest mot det nya avtalet RiB 17, har nu alla fem valt att återvända till sina tjänster.

Med de nyanställningar som gjordes för att täcka upp behovet efter uppsägningarna betyder det nu att man är fler brandmän än behovet vid stationen i Sveg.

– Under tiden som de hade sagt upp sig anställde vi fyra nya. Kontentant blev att när de fem personer som sade upp sig valde att komma tillbaka och med de fyra nyanställda är vi nu 24 stycken i Sveg och behovet är 20 stycken, säger Roger Ohlsson, platschef vid räddningstjänsten i Härjedalen.

– För stationen i Sveg får den här historien ändå ses som positiv, vi fick fyra nya medarbetare som kanske inte hade kommit om det här inte hade hänt. Det kommer och går folk hela tiden så de fyra nya kommer att anställas fullt ut och de kommer att utbildas som brandmän, säger Ohlsson.

I Härjedalen var det ytterligare tre brandmän som sade upp sig, vid stationen i Vemdalen. De har valt att inte komma tillbaka.

– Det lider vi lite av, vi letar med ljus och lykta efter personal dit, säger Ohlsson.

Fotnot: Totalt var det sex personer som sade upp sig vid stationen i Sveg men en har flyttat till annan ort.

 

Dela det här!