Folkraceåkarna har varit i farten i Ljusdal

Jonas Svensson i den blå Volvon, en av flera folkraceåkare från sveg som i helgen körde folkracetävlingar i Ljusdal. Foto: Micke Sundberg

Dela det här!

Under helgen kördes det tvådagars folkracetävling i Ljusdal med totalt 142 deltagare i olika klasser. Från Sveg hittar vi Jonas Svensson Hede MK, Martin Samuelsson Hede MK, Peter Schylberg HAK och Junior Holmin Ljusdals MS.

För framgångarna under lördagen stod Jonas Svensson och Peter Schylberg som båda tog två segrar och en tredjeplats. I summeringen av den första tävlingsdagen hade de lika många poäng och låg på sjätte och sjunde plats av 67 startande herrar inför söndagens race.

Martin Samuelsson fick placeringarna 2, 5 och 4 under lördagens tre heat, vilket räckte till plats 37 i resultatlistan. För Junior Holmin, som hade hemmabana, blev det en kort tävlingshelg då hans bil skar i första kvalheatet, ett heat som han hade greppet om redan från start men som alltså fick ett snöpligt slut.

Under söndagen var så den viktigaste uppgiften för samtliga och komma etta för att säkra en 10-poängare. Jonas Svensson tog en av förstaplatserna och fick köra i A final där han slutade på en fjärdeplats. Hans nybyggda folkracebil hade totalt 65 bud efter tävlingen så den gick till försäljning.

– Jag missade lite i första kurvan och fick en dålig position på ytterkanten med två bilar innanför. Jag är ändå jättenöjd med helgen och bilen gick kanon hela tiden, säger Jonas Svensson.

– Jag hade två bilar på insidan av mig in i första kurva också så gjorde sig själv att jag blev lite långt ut också , annars är jag nöjd med helgen. Bilen gick kanon hela helgen, säger Jonas Svensson.

Peter Schylberg körde bra i sista kvalet men lyckades dessvärre komma ut i en sandvall där det tog stopp och bilen gick sönder. Martin Samuelsson slutade på en 40:e plats totalt.

Även Peter och Martin blev av med sina bilar. Junior Holmin fick behålla sin trasiga Amazon men som plåster på såren fick han en annan på ett av sina bud.

Nästa tävling som väntar för Junior, Martin och Jonas är en lagtävling i Borlänge den 9-10 september.

Sveg.se-TV: Folkraceåkarna har varit i farten i Ljusdal. Foto: Marielle Svensson

Dela det här!