Rallyframgångar för Proosarna

Proosarna, med Magnus bakom ratten och Malte som medåkare, var snabbaste tvåhjulsdrivna ekipage i sin klass båda dagarna och blev trea totalt i respektive tävling. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: Morgan Grip

Dela det här!Far och son Proos har under helgen kört dubbla rallytävlingar när Hälsingeseriens Valnetrofén i Nälden kördes på lördagen och LightOn Rallyt i Östersund på söndagen. Båda tävlingarna är även en del i DM.

Duon, med Magnus bakom ratten och Malte som medåkare, var snabbaste tvåhjulsdrivna ekipage i sin klass båda dagarna och blev trea totalt i respektive tävling. 15-årige Malte är ännu för ung för att läsa riktiga noter men han stöttade sin far riktigt bra med hjälp av egna noteringar.

– Vi var före totaltvåan Lennart Olsson båda dagarna på första sträckan, men sedan blir det för många olika vägbyten med olika underlag och då blir det svårt att hävda sig med en tvåhjulsdriven bil, säger Magnus Proos.

Segrade gjorde Stig Andervang från Almunge MK med sin fyrhjulsdrivna Mitsubishi och på andra plats Lennart Olsson från Ånge MK, även han i en Mitsubishi med fyrhjulsdrift.

Härnäst väntar Siljasvängen som körs den 23 september.

Dela det här!