Djurgårdens svegsfostrade fotbollsmålvakt Oscar Jonsson om den gångna säsongen

Dela det här!

oscar.jpg
Foto: Johan Sahlén
Svegsfostrade fotbollsmålvakten Oscar Jonsson, nu i Djurgårdens IF, berättar om säsongen som avslutades med ett guld i U21-serien och ett silver i U19-serien.

– Säsongen har varit lite upp och ner för min egen del men laget har gått väldigt bra och vi vann vår U19-serie. Vi säkrade seriesegern med tre omgångar kvar och var vidare till semifinal mot södra seriens tvåa BK Häcken. Jag fick tyvärr inte spela semifinalen som vi vann med 3-2 hemma på Stockholms stadion, säger Oscar Jonsson.

– Jag ville så gärna spela finalen och gjorde också allt för att visa att jag ville det på träningarna. Det gav resultat och jag fick chansen i finalen men vi förlorade tyvärr med 3-0 i en jämn och fartfylld match där skillnaden var att Göteborg gjorde mål på sina chanser och det gjorde inte vi, berättar Oscar.

Han kommer säkert att vara stolt över silvret ju längre tid det går. Just nu känns det mest surt att man förlorade U19-finalen mot IFK Göteborg med 3-0.

– Det har varit en fantastisk säsong på många sätt men den fick ju tyvärr ett mindre bra slut, säger han.

Som vi tidigare rapporterat vann Djurgården U21-serien efter finalseger mot Norrköping med 3-2.

– U21-finalen var en revansch från förlusten i Göteborg, tyvärr satt jag på bänken och det har jag gjort alla matcher förutom tre i U21-serien eftersom A-lagets andremålvakt Hampus Nilsson har stått i U21 och gjort det väldigt bra, säger Oscar.

– Jag har haft en skön känsla hela säsongen och trivs väldigt bra i Djurgården och ser jättemycket fram emot nästa säsong, säger Oscar avslutningsvis.

ANNONS:

Dela det här!