Draghundar testade VM-banorna när Nordic Open kördes i helgen

Anna-Carin Zidek, före detta längdskidåkare, skidskytt och OS-guldmedaljör, på väg mot målgång i motionsklassen. Foto: Morgan Grip

Dela det här!Under helgen har Nordic Open i draghund, med ett fyrtiotal deltagare, körts i Sveg. Nordic Open ingår i WSA VM 2018, och är en förberedelse och ett test av banorna inför världsmästerskapet i mars.

Bland rutinerade draghundsförare och spann som under helgen gjort upp i Nordic open och samtidigt testkört banorna inför kommande VM kördes under lördagen också en motionsklass. På startlinjen bland motionärerna fanns Anna-Carin Zidek, före detta längdskidåkare, skidskytt och OS-guldmedaljör.

– Jag tycker det är jättekul, men om det blir några fler tävlingar vet jag inte. Vi får se om jag får tid till det, säger hon efter målgången på skidstadion i Sveg.

Projektledaren för VM 2018 Niklas Andersson är nöjd efter helgen.

– Det har flutit på som det ska på ett genrep. Vi har haft en del problem som vi har löst, och vi har gjort några mindre banjusteringar. Det är alltid bra med genrep nu kan vi rätta till en del saker inför VM, säger han.

Resultatlista Söndag Nordic Open 2018
Resultatlista Lördag Nordic Open 2018
Resultatlista Fredag Nordic Open 2018

Rödluvan och vargen var på plats och delade ut reklam för kommande VM. Foto: Morgan Grip

Rödluvan och vargen var på plats och delade ut reklam för kommande VM. Foto: Morgan Grip

SE MER AV HÄRJEDALEN på Hela Härjedalens Youtubekanal!

 Dela det här!

Morgan Grip

morgan@sveg.se

Latest posts by Morgan Grip (see all)