Bra helg i Mora för Stenberg

Bra helg i Mora för John Stenberg, som nu laddar för SM-seriens runda nummer två i Söderhamn redan till helgen. Foto: Skotercross.se
Foto av författare

Jessica Grip

Under helgen har det varit race i dagarna två när både de nordiska mästerskapen och första SM-deltävlingen i skotercross kördes i Mora.

John Stenberg från Lofsdalen fanns förstås på plats för att under lördagen dra sitt strå till det starka svenska teamet i tre poänggivande heat. Stenberg skötte sin uppgift galant i Openklassen där han tog hem totalsegern och bidrog med 70 poäng till Sverige som totalt samlade ihop 633 poäng och därmed tog hem segern före Norge på 464 poäng. Finlands lag var lite för tunt för att göra upp med Sverige och Norge då endast en åkare ställde upp.

Under söndagen fortsatte de tuffa fighterna på den utslagsgivande banan i Mora. Stenberg fortsatte där han slutade under lördagen, i det vinnande spåret och vann båda finalheaten. Med sig på pallen hade han bröderna Adam Öhman och Filip Öhman, Tväråns IF. Adam tog hem två andraplatser bara några sekunder efter John och Filip lyckades kriga sig in på den tredje pallplatsen.

Bra helg för John Stenberg alltså, som laddar för SM-seriens runda nummer två i Söderhamn redan till helgen.