Sveriges största körkursverksamhet, Joyvoice, vill starta upp i Sveg

Foto: Pressbild

Dela det här!Sveriges största körkursverksamhet, Joyvoice, söker nu körledare i Sveg. Joyvoice är popkörer skapade för alla som vill sjunga, både gammal som ung.

– Körerna består av både nybörjare som vill sjunga men kanske aldrig riktigt vågat och mer vana sångare som sjungit mycket tidigare. Körerna engagerar och förenar människor i alla åldrar, med alla sorters bakgrunder och intressen. Vi sjunger välkända pop- och rockhits och fokus ligger på glädje, gemenskap och sångös, säger Hanna Rydman, vd och grundare.

Joyvoice finns idag i 207 städer och orter i Sverige och sammanlagt finns 260 körer med drygt 22 000 sångglada deltagare och nu hoppas man kunna starta upp en kör även i Sveg.

– Vi har idag 190 anställda körledare som är utbildad vår egen körledarutbildning. Vi använder oss inte av noter, istället lärs låtarna ut på gehör under körrepen och som extra stöd kan man lyssna på sin stämma förinspelad med bakgrundsmusik via Joyvoice medlemsapp, förklarar Hanna Rydman.

Alla ledare utbildas i Joyvoice körledarutbildning och man behöver inte ha lett en kör tidigare eller kunna noter. Allt sker på gehör under körrepen och via ljudfiler där alla kördeltagare får sina stämmor förinspelade att lyssna på hemma via vår medlems-app.

Vid sångtillfällena sjunger man till bakgrundsmusik och som körledare väljer man själv låtar ur Joyvoice egna arr- och låtbank.

Är du den som tänker ta dig an Joyvoicekören i Sveg? Läs mer här.

SE MER AV HÄRJEDALEN på Hela Härjedalens Youtubekanal!

 Dela det här!