Ebba Proos gjorde rallydebut i Kyrksjöslaget

Dela det här!

img_0580.jpg
Ebba Proos gjorde tävlingsdebut som kartläsare till pappa Magnus Proos i helgens Kyrksjöslaget. Foto: Morgan Grip
Hälsingeserien anno 2017 drog i söndags igång i samband med Ljusdals MS tävling Kyrsksjöslaget. Bland de tävlande fanns Magnus Proos från Sveg, den här gången med dottern Ebba Proos i passagerarstolen.

Ebba har aldrig åkt någon tävling tidigare så det här var hennes premiär i rallykarriären. Även om hon i söndagens sprinttävling, där tider och annat praktiskt sköttes av funktionärer, mest hade som uppgift att peppa pappa, var det en prestation i sig, i en hastighet på i runda slängar 180 kilometer i timmen.

– Det var jättekul, jag vill absolut åka igen, säger Ebba. Någon åkrädsla fanns det ingen tillstymmelse till. Inom kort kommer hon att skaffa licens för att kunna sköta mer av kartläsarsysslan framöver.

Ebba får beröm av pappa Magnus för sin insats i söndagens premiär. Snart har han två kartläsare till sitt förfogande. Att sonen Malte har kartläsartalanger har ni tidigare kunnat läsa om.

– Ja, vi får dela upp det lite så att de får åka varannan tävling, skrattar Magnus.

Under februari kommer Magnus att läsa noter åt Sundsvallsföraren Anton Eriksson när SM körs, därför får hans egen bil vila under tiden.

Hur gick det då för far och dotter Proos i Kyrksjöslaget? Det blev en 2:a placering i klassen och en 7:e plats totalt.

 

Dela det här!