Elever bjöds på delar av den svenska visskatten

Stefan Ström och Gabriella Lindvall.
Foto: Privat
Foto av författare

Jessica Grip

Under veckan bjöds elever vid Norra skolan i Sveg och Furulundskolan i Lillhärdal på musik av Stefan Ström och Gabriella Lindvall.

Duon var i dagarna ute på turné med sin föreställning ”Hommage tä´n Ewert Ljusberg” och passade på att besöka de båda skolorna.

– Vi hade en dialog med Norra skolan redan förra året och nu passade det bra att komma och sjunga för mellanstadieeleverna, säger Stefan Ström. Det blev extra roligt för Gabriella som gick sina första skolår på Norra skolan.

Förutom skolbesöken har de även hunnit med att underhålla på servicehus och vid anhörigträffen som hölls i Sveg under veckan.

Intresset för “Hommage tä’n Ewert Ljusberg” är stort men duon har beslutat att framföra den på ett begränsat antal platser under 2022, där närmaste ställe i Svegstrakten blir Glöte i mitten av juli. Föreställningen har även spelats på klassiska Engelen i Stockholm där det snabbt blev utsålt.

– Ja, föreställningen på Engelen blev snabbt fullbokad så vi planerar att göra en till föreställning, preliminärt i mitten av november, säger Stefan.

Stefans och Gabriellas ambition med sin musik inför framtiden är att nå ut till den yngre generationen med den svenska visskatten. Gärna genom skapandeskola-projekt.

– Det skulle ge oss möjlighet att arbeta mer aktivt med eleverna där de själva kan vara medaktörer, avslutar Stefan Ström.

Prenumerera på min YouTubekanal

Morgan Grip – I kameralinsen med Härjedalen som utgångspunkt. Det är självklart helt gratis!