Tesa släpper ny låt med inspiration från Härjedalen

Tesa släpper ny låt med inspiration från Härjedalen.
Foto av författare

Jessica Grip

En varm sommardag i Härjedalen fick låtskrivaren och sångerskan Tesa Lindström Kolstad, med sina rötter i Sveg, inspiration till låten ”Tillbaka igen”.

Det glittrande vattnet gjorde att alla hennes sinnen vaknade till liv. Plötsligt var det som att alla dofter och synintryck gjorde världen vacker. Så beskriver Tesa själv uppkomsten till sin svenska gladsång.

Låten är inspelad i Härjeåsjön, hos Mats Nilsson och har inspiration hämtad i folktoner från Härjedalen som blandats med pop. 

– Lite speciellt och roligt med den här produktionen är att alla musiker som medverkar kommer från Härjedalen, precis som jag, säger Tesa. Det är bara Mats fru, Lena som inte gör det, men hon har ju anknytning hit.

Musiken har alltid funnits i Tesas hem, där hennes pappa var musiklärare. Det var dock 2019 som toner och musik började att skapas inom henne och det har hunnit bli några låtar sedan dess. I slutet av maj släpper hon dem på EP:n ”Väljer att se”.

Att skapa musik och släppa låtar är något som utmanar henne att våga sticka ut, inget som på något vis är självklart för henne. Det är lättare att lyssna på och lyfta andra. Genom att släppa musik som hon själv har skrivit, sticker hon ut, något som känns både läskigt och pirrande spännande.

– Risken att misslyckas finns ju, men vad är egentligen att misslyckas? Tänker att ett misslyckande istället kan vara, att hålla tillbaka sig själv.

Så här beskriver Tesa själv sin låt ”Tillbaka igen” som släpps den 13 maj.

Den handlar om känslan av att livet återvänder. Har du någonsin känt dagen då sinnena vaknar som efter en lång tid av kyla och dvala? Plötsligt är det som att alla dofter och synintryck gör världen vacker. När det händer mig, känner jag mig stark, glad och inspirerad.

Medverkande musiker

Text och melodi: Theresia Lindström Kolstad
Sång: Theresia Lindström Kolstad
Kör: Mats Nilsson, Lena Nilsson och Theresia Lindström Kolstad
Gitarr: Staffan Bond Westfält, Thomas Pedersen och Mattias Nilsson
Dragspel: Mikael Jonasson
Bas: Mats Nilsson
Prod/Arr övriga instrument: Mats Nilsson

Prenumerera på min YouTubekanal

Morgan Grip – I kameralinsen med Härjedalen som utgångspunkt. Det är självklart helt gratis!