En hälsning från Marcialonga

Foto av författare

Morgan Grip

DSC00152.jpg
Fr.v. Boris Hagberg, Hans-Erik Vallström, Lars Stener, Daniel Eriksson, Gunnel Gyllander, Per-Erik Friberg och Annica Lückner. Främre Jocke Lagercrantz

I helgen kördes Italiens svar på Vasaloppet: det 70km långa Marcialonga i Val di Fiemme. På startlinjen fanns ett gäng laddade Svegsåkare som enligt uppgift körde riktigt bra även om de inte var med och slogs om pallplatserna.

Beyond skiing
Långloppssäsongen är invigd för det gäng glada amatörer, med Hasse Vallström som färdledare, som i helgen genomförde Marcialonga på klassisk skidmark i Val di Fiemme. Fantastiska omgivningar, ett par grader kallt och solsken under större delen av loppet, gav bästa tänkbara förutsättningar för 70 km klassisk åkning i dalgången där delar av Tour de Ski körs och snart skid-VM.
Tävlingen är långt ifrån hela resan – hotell Piccolino som varit logi under alla år Hasse lockat skidåkare, är en reseanledning i sig med Stefano som allt-i-allo. Här är ingenting omöjligt! Rejäla vingårdsbesök i Valpolicella har blivit en annan uppskattad tradition.

Per-Erik Friberg var snabbast i gruppen. Resultat finns på marcialonga.it

Prenumerera på min YouTubekanal

Morgan Grip – I kameralinsen med Härjedalen som utgångspunkt. Det är självklart helt gratis!