Faludraget drog igång trots kylan

Foto av författare

Jessica Grip

DSC_6552_bearbetad.jpg
Foto: Morgan Grip

Faludraget arrangerades på Svegs Skidstadion under helgen i samarbete med Östra Härjedalens Brukshundsklubb. Det var av praktiska skäl man valde att lägga tävlingarna här, dessutom har vi ju så fina förhållanden här säger Therése Westfält som var en av hemmaåkarna under helgens tävlingar. Förhållandena i spåren var kärva och tröga och det blir alltid svårt att klä sig när det är så här kallt berättar hon, men jag är nöjd med vår insats, kylan till trots. Som kompanjon ute i spåren har hon forstern Tjoes Boss. 

En annan tjej som är nöjd är Wilda Westfält som körde knatteklassen med hunden Soya. Hon tycker att det är roligt att åka med hund för att det går så fort.

Söndagens tävlingar blev dessvärre inställda på grund av den ihållande kylan. Men om två veckor åker vi till Falun och SM veckan där berättar mor och dotter med ett leende.

-Det känns lite nervöst, jag har hört att banan skall vara väldigt kuperad och jag behöver träna mer på utförsåkningen tillsammans med min lånade hund. Främst startar vi i Falun för att få rutin på att tävla. Att köra draghund är verkligen den optimala hobbyn för mig avslutar Therése.

 

Bildspecial

therese-och-wilda-westfalt-skidstadion-sveg.jpg

Prenumerera på min YouTubekanal

Morgan Grip – I kameralinsen med Härjedalen som utgångspunkt. Det är självklart helt gratis!