Felix tog emot pokalen när J/H vann distriktskampen i skidskytte

Foto av författare

Jessica Grip

felix.jpg
Felix Hill fick ta emot pokalen när lag J/H tog hem distriktskampen i riksfinalen. Foto: Jan Hill

Efter uttagningstävlingar i Hede och Östersund stod Felix Hill som en av representanterna i Jämtland/Härjedalens distriktslag för tredje året i rad. Laget har i helgen varit i Sundsvall för att tävla i ungdomscupens riksfinal i skidskytte och för att ta hem pokalen i distriktscampen för första gången i historien och det gjorde man starkt med hela 298 poäng före Värmland på 217.

Helgen inleddes med stafett på fredag kväll, då Felix åkte tillsammans med Jesper Persson, Åsarna IK (hemmahörande i Sveg) i lag 1 för J/H, där de vann på ett övertygande sätt före Dalarna och Värmland. Laget bestod även av Anna-Karin Heidenberg, Tullus SG och Gry Abrahamsson-Gjersvold, Biathlon Östersund. J/H hade ytterligare tre lag med i stafetten.

Efter inskjutningen inför lördagens sprint valde Felix att inte starta. -Jag kände mig inte riktigt kry så jag valde att stå över berättar han, men idag söndag tog jag nya tag och åkte till mig en tredjeplats med en nolla och en etta i skyttet säger en nöjd Felix. Nu blir det hårdträning inför USM tävlingarna i Lima 22-24 mars avslutar han.

Sveg.se säger grattis och ber att få önska lycka till.

Ungdomscupen är en tävling där Sveriges bästa 12-15 åringar deltar.

Resultat: http://sverigecupensundsvall.wordpress.com/resultat/

Prenumerera på min YouTubekanal

Morgan Grip – I kameralinsen med Härjedalen som utgångspunkt. Det är självklart helt gratis!