Folkets Hus byter skepnad

Dela det här!

29092016-p1040950.jpg
Foajén är tänkt att innehålla bland annat någon form av mediaavdelning när Folkets hus nu skall renoveras och byggas om. Foto: Morgan Grip
Fastigheten som sedan den byggdes på 80-talet har varit Folkets hus, kommer snart att stängas för totalrenovering. Härjegårdar Fastighets AB har köpt huset av kommunen och just nu förs diskussioner tillsammans med kommunen och Destination Sveg om i vilken inriktning man vill slå upp portarna när det är klart. Stig Holm, VD Härjegårdar Fastighets AB berättar.

– Diskussionerna har pågått ett tag nu och inom en snar framtid har vi kommit fram till en inriktning som vi kommer att bygga efter, säger Stig Holm.

Besökarna kommer att mötas av en helt ny entré där även fasaden kommer att renoveras och skyltsystem kommer att bytas ut. Invändigt tänker man sig en foajé med någon form av mediaavdelning där man kan slå sig ner och läsa tidningen digitalt eller surfa runt på nätet.

– Projekteringen för detta beräknas komma i gång före nyår och upphandling, bygglov med mera under första kvartalet 2017. Detta betyder att renoveringsarbeten kan komma igång någon gång under våren 2017 om allt funkar, säger Stig Holm.

I foajén ska även en kombination av turistbyrå och konferensinformation finnas är det tänkt. En annan stor förändring är restaurangen som kommer att byggas om och ändra koncept.

– Vi tänker oss en sportbar dit man ska kunna gå både för att äta lunch eller för att titta på en match i glada vänners lag. För det ändamålet söker vi just nu efter en kvalificerad krögare, säger Stig Holm.

I en andra etapp av ombyggnationen finns också planer att en bowlinghall ska byggas på nedre plan och kopplas ihop med restaurangdelen på entréplan. 

– Ombyggnationen som avser det nedre planet och en eventuell bowlinghall planeras därefter och kan då komma igång under senare delen på 2017 eller under 2018. Detta betyder att Biografen och det undre planet kommer att fungera som vanligt tills vidare, säger Stig Holm.

– Vi ska se till att fylla lokalerna med hyresgäster av olika slag, exempelvis krögare, event och konferensarrangör, turistbyrå med mera. På det här sättet behöver inte kommunen lägga ner stora pengar på att driva huset, säger Stig Holm.

Dela det här!