Via Mongoliet till Albanien för Julia

Dela det här!

14825548_10154143731443981_491809544_n.jpg
Foto: Morena Rieck
Julia Persson har under några veckor i oktober bytt ut vardagen i Sveg mot skönhet och välgörenhet i Mongoliet. Ett minst sagt annorlunda liv som inneburit många upplevelser, nya erfarenheter och nya vänner för livet.

Julia fick, som vi tidigare berättat, en plats i tävlingen Face of Beauty International i Ulan Bator, Mongoliet genom sitt deltagande i Miss Queen Of Scandinavia i våras.

– Gud jag vet knappt vart jag ska börja, skrattar Julia. När vi landade i Mongoliet möttes vi upp av en kamera som sände vår ankomst live. Sedan hade vi en kameraman med oss i princip dygnet runt, berättar hon.

Äventyret med kombinationen av skönhet och välgörenhet var så mycket mer än vad hon någonsin hade kunnat föreställa sig. Överallt vittnade stora affischer om evenemanget och tjejerna från världens alla hörn följdes av ett koppel av vakter dag som natt.

 – Alla visste liksom vilka vi var. När vi skulle åka någonstans hade vi en egen buss och när vi klev av bussen stod vakter på rad och överallt var det nyfikna och intresserade människor som ville fotografera, berättar Julia.

Några besök på skolor, museum och tempel fanns också med i det späckade tävlings- och representationsschemat. Man fick även ta del av projektet ”Save Mazaalai” som har startats upp för att rädda Mongoliets nationaldjur, en utrotningshotad björn.

Under en presskonferens fick varje land presentera sin nationaldräkt och ge en kort beskrivning om dem. Därmed var också själva tävlandet i olika kategorier igång såsom Bästa nationaldräkt, Miss Bikini, Miss Talent och Miss Sport. Sverige och Julia Persson nådde som bästa en sjätteplats i kategorin Miss Sport. 

– Jag är oerhört stolt över mig själv och så otroligt tacksam att jag fått vara en del av detta, säger Julia Persson. Det blev stort gråtkalas när vi skulle skiljas åt efter de här veckorna.

Inte nog med detta, deltagandet i Face of Beauty International har lett till ytterligare ett äventyr.

– Haha, ja, jag fick frågan om att tävla i Miss Globe nu i november, så om ett par veckor bär det av till Albanien, avslutar Julia Persson.

Läs också
Julia Persson en av kandidaterna i Miss Queen of Scandinavia
Julia reser till Mongoliet och Face Of Beauty International World Final

ANNONS:

Dela det här!